Az egy millió dolláros videojáték

A Deep Silver fejlesztői csapatának zseniális marketinghúzása. Sikerülni fog?

Amellett, hogy augusztus 20.-a hatalmas ünnep Magyarországon, ez lesz az a nap, amikor a Deep Silver studió piacra tobja legújabb agymenését, a Saints Row IV-t, melynek fő karaktere nem más, mint a mindenkori amerikai elnök, kinek bátor országát földönkívüli lények támadják meg. Nem egy követhetetlen stratégiai storyline. Nem is vártam mást. A Saints Row sorozat végülis egy gyenge GTA koppintás, de meg kell jegyeznünk, hogy a csapat rengeteget fejlődött az elmúlt évek során. És itt jön képbe a cég marketing osztálya. Mivel mindenki ( nos, a gamerek biztosan ) tudja, hogy nemsokára bankot robbant a Grand Theft Auto 5. része, a Saints Row-t meg kellett fűszerezni valamivel, ami érdekessé teszi a programot a vásárló számára. Senki sem gondolta volna, hogy beletüsszentenek a nullás lisztbe.

A Deep Silver Stúdió ugyanis augusztus 9.-én, 11 nappal az officiális release előtt bejelentette, hogy kiad egy speciális verziót, melynek a THE MILLION DOLLAR PACK munkacímet adták. Jó cím, gondolná az ember, hajaz a Saints Row stílusára, eddig megjelent részei egyik fő karaktereleme maga a zöldhasú és a csillogás. Magam is úgy gondoltam, hogy egy hangzatos cím, egy csilli-villi borító és egy extra DVD-lemez lesz minden, amit a reklám takar.

Kiderült azonban, hogy ez a munkacím szó szerint értendő. A THE MILLION DOLLAR PACK ugyanis kerek 1 millió dollárért!!! vásárolható meg, ami ha nem tévedek, a valaha legyártott legdrágább videojáték lesz. Ami további erotikát kölcsönöz az egész reklámhúzásnak, az az, hogy egy, azaz egy darabot gyárt le a stúdió, amivel elvileg biztosítják a tuti üzletet. Ki adna 1 MILLIÓ DOLLÁRT EGY VIDEOJÁTÉKÉRT????? Senki.

Ezért a lemezhez jár még egy egész napos officiális kém-kiképzési program, egy utazás az űrbe a Virgin Galactic jóvoltából, egy éves E25 Super Car Club tagság (biztos szar autók klubja) és egy Lamborghini Gallardo. Mondjuk, ha a Való Világ nyereményei hasonlóak lettek volna, biztos, hogy többen jelentkeztek volna. Most néztem utánna, a Virgin Galactic-nál már lehet jegyet foglalni.

És még nincs vége! A csomag része továbbá egy a vásárló által bármikor és bármelyik testrészt érintő plasztikai sebészeti beavatkozás (a gazdag seggét felvarrhatja az arcára), hét éjszaka két fő részére a washington-i Jefferson Hotel és a dubai-i Burj-al-arab királyi lakosztályában, részvétel egy túszmentő akció szimulálásában és mint fődíj egy vadonatúj TOYOTA PRIUS is!!! Az nagyon kell. Arról fogja az illető bebikázni a Lambót, ha lemerülne az akksi.

Sacc per kábé kiszámoltam, hogy mennyit rizsázik ezen a kiadó. Az űrkiruccanás potom 250 000$, a Lambo 200 000$, a Prius 25 000$ :D, a szállodai utalványok együtt 45 000$, az E25 tagság 3750$, a plasztika olyan 2-3 000$ és a többi élmény olyan öt rugó plusz. Az annyi, mint 531 750 dollár. Tehát a stúdió keres még majdnem félmilliót. Nem rossz. Ráadásul, maga az ötlet példa nélküli a videojátékok történelmében megdobva ezáltal az eladási számokat is. Persze, csak ha el tudják adni.

Mindenesetre le a kalappal a Deep Silver előtt, hogy be mert vállalni ekkora kockázatot, de bátraké a szerencse, nem igaz? Tovább futva ezen a vonalon kiadhatnának egy egymillió dolláros TETRIS verziót is…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s