Mortal Kombat a parlamentben

Alojz, the destroyer VS. Anton Marvolous: Round 1! FIGHT!

Rendkívül érdekes nap volt a szerdai Szlovákia történelmében. Úgy látszik nem minden honatyának tett jót a nyári pihenő, voltak, akik feszülten jöttek vissza dolgozni, meg is lett az eredménye.

Alojz Hlinának például elgurult a gyógyszere és élő adásban nekiment Anton Martvoňnak. Állítólag már régóta provokálta egymást a két államférfiú, és ez végül tetlegességben csúcsosodott ki. Legalább felrázták az üléstermet. De kérdem én, milyen ország az, ahol ilyen előfordulhat? Nem vagyunk sem Oroszországban, sem pedig Ukrajnában, de még csak egy fejlődő afrikai nemzet sem vagyunk. De úgy látszik bárki elrúghatja a pöttyöst, főleg ha a provokatőrök érzékeny pontra tapintanak. Márpedig ez a sunyi komplexusos-forma Anton Martvoň volt olyan bátor, hogy felbőszítette a parlament keményfiúját, Alajost a pusztítót. Azt találta mondani a tisztelt Nemzeti Tanács színe előtt, hogy Hlina, akinek köztudottan kocsmája van Pozsonyban, kiskorúaknak eladott alkoholból gazdagodott meg. Hú, ezt nem kellett volna. Több se kellett Hlinának, felpattant és habzó szájjal megindult a sorok között Martvoň felé.

Nem tudom, lehet én is beszartam volna, ha közeledik felém egy ilyen jóvágású úriember, aki bilifrizurájával egy az egyben hajaz Jim Carrey-re a Dumb és Dumberből. Sőt biztos. De Anton barátunk megúszta. Hlina csakis a béke jeléül belökte a pad alá a SMER-es csávót, aki igazából örülhet, hogy ennyivel megúszta. Legalábbis Hlina másnapi nyilatkozata arról szólt, hogy ha bántalmazni akarta volna Martvoňt, akkor most az az intenzíven feküdne.

Kemény a csávó, mint Tarzan talpa. Az utca törvénye ezt diktálja. Szerintem, ha nem lettek volna ott a kamerák, megfejeli Antont, mint balatoni prosti a hajóhintát. De így csak egy kis dulakodás és nagy hercehurca lett az egészből.

Persze nem ez az első eset. Matovič is kapott már pofont az SNS akkori nagyasszonyától, Belousovától az Ancsázásért. Mečiar is majdnem lenyomott egy sallert az újságírónak, aki az Elektráról kérdezte. Egyszóval a parlamentben könnyen elszabadulhatnak az indulatok. Valahogy nincs kedvem nevetni ezen, főleg ha arra gondolok, mekkora kátyúban van az ország, már Románia is megelőzött minket a vállalkozási atraktivitást mérve. Az már teljesítmény.

Egyesek azt állítják, hogy Hlina csak figyelemfelkeltés céljából játszott zsebpankrátort, az én véleményem viszont az, hogy ő egy ilyen ember. Nem kenyerem az erőszak, így nem értek vele egyet. Emellett azt az energiát, amit itt elpocsékolt, fordíthatta volna valami hasznosabbra.

De hát ez van. A hegytetőn is az utca törvénye a szent.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s