Látod-e, vándor?

Kikerültek a barna turisztikai táblák magyar és angol nyelvű upgradjei Komáromban. És nagyon babák lettek!
Vasárnap a késő délelőtti órákban éppen úton voltunk Komáromba. Amikor elindultunk, még esett is, nagyon szar idő volt. Azonban, mire megérkeztünk, kisütött a nap, mintha az időjárás is azt szerette volna, hogy azok a barna táblák kikerüljenek az őket megillető helyükre – a nagy és batárd szlovák nyelvű táblák alá.
Hat barátom oldalán jómagam is részt vettem a tegnapi táblaszerelési akcióban, melyet Boldoghy Oli és a FONTOS VAGY! mozgalom tűzött ki céljául hetekkel ezelőtt. Hála a bőkezű támogatóknak, a lóvé összejött, az emberkék megvoltak, a táblák is megérkeztek. Szóval indulhatott a mandula.
Fontos tudni persze azt is, hogy miért volt szükség egy ilyen fajta partizán-akcióra. A probléma gyökere ismét a nagypolitika és a törvényhozás ingoványos talajában keresendő. Hol máshol? Nem fogom idézni, de létezik egy olyan passzus, ami miatt Komárom városának vezetése nem tehette ki az erődrendszert jelző tábla többnyelvű mutációját, holott a tervekben egy ilyen vázlat szerepelt. Mert azt már az állam nem fizeti, bezony. Tele van az ország ezekkel a barna turista-látványosságokat jelző táblákkal, a turista mégsem érti. Fasza, nem?

Így jött az ötlet, hogy legyenek kiegészítő táblák, igaz ez csak részmegoldás, nem finanszírozhatja az adófizető még saját pénzéből külön az ilyen táblák megvételét ill. kihelyezését. Ezért beszélt Olivér Érsek Árpáddal, reméljük pozitív eredmény születik a végén. Ha mégsem, és néhány túlbuzgó komáromi lakos jóvoltából leszedik a táblákat, akkor is van megoldás. Pozsony mintájára teljesen eltérő, azaz nem a barna szabványtáblán jelölnénk a fontosabb turistalátványosságokat és emlékhelyeket, hanem egy egyszerű (fehér) nyíltábla mutatná meg a helyes utat az odatévedőnek. Ez törvényes, ugyanis nem képezi a közlekedési táblarendszer részét, azaz nem nyúlunk bele a forgalomba. Hülyeség, naná, de ha a kormány ismét bebizonyítja szűklátókörűségét, nem lesz más megoldás.
Annyiban hagyni az egészet márpedig nem érdemes.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s