Dr.DRE tudhat valamit, amit mi nem

Ha az Apple kifizeti az ígért 3,2 milliárd dollárt a Beats Electronics-ért, én tökön lövöm magam.

Dr.Dre, a legendás hip-hop producer még 2008-ban alapította meg kiegészítőket és fülhallgatókat gyártó cégét, a Beats Electronics-ot. Társtulajdonosával, Jimmy Iovine-nal szinte azonnal stílust teremtettek és a világtörténelemben először menő volt, ha fülhallgató lógott a nyakadban. Ezt hordja Christiano Ronaldótól kezdve Jay-Z-vel bezárólag szinte minden híres ember, aki szeret kamerák előtt zenét hallgatni. Szerintem még a Szentatya is egy piros BEATS BY DRE-n hallgatja a zsoltárokat.

A mérsékelten híres amerikai IT-cég (APPLE) azonban kivetette hálóját a gengszterrepper cégére és potom 3,2 milliárdért meg is vásárolná azt. Miért? Nem tudom, DRE sem tudja, de ő legalább örül neki. Én is örülnék. Tévedés ne essék, ezzel a projekttel nagyon sok pénzt összekapart a cég, az utóbbi években már online-stream szolgáltatást is kínáltak, szóval ment a szekér. Most azonban mégis eladódik.

Ami érdekes a dologban, hogy az Apple még soha nem fizetett ennyit egyetlen cégért vagy márkáért sem, az almás cég üzleti politikája sokkal konzervatívabb ennél. A válasz valószínűleg a felhasználók adataiban és a jövőbeli potenciális i-pod feat. Beats projektben rejlik, egy bökkenő azonban itt is felfedezhető.

Az idei év első negyedévében a BEATS összesen 110,000 felhasználói kontóval rendelkezett, ami nem egy hatalmas adathalmaz. Egy kis matekozás után kijött, hogy az Apple egyetlen felhasználóért 29,000 dollárt fog fizetni, miközben a Spotify és a Deezer ennél sokkal több felhasználóval rendelkeznek.

Persze, ezek a dolgok Dr.Dre-t érdeklik a legkevésbé…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s