Fellaini, Ochoa és a többiek

A brazilok gyengébbek, mint gondoltuk, a mexikói kapus kezét-lábát csókolni tessék (Akinfejevét ne), Fellaini feltámadt. Szerdai VB-helyzetjelentés

Brazília továbbra sem egy bivaly formát mutató VB-győzelemre esélyes keretként futballozik, de ez legyen az ő gondjuk. Az első lépés, amit én L.F. Scholari helyében behúznék, az Fred lecserélése volna. Amellett, hogy még véletlenül sem gólveszélyes, védekezni se nagyon igyekszik. A légi csatákat pedig rendre elveszíti gyengébb és alacsonyabb ellenfeleivel szemben is. Egyszóval kevés, mint szarban a vitamin. Aki nem hiszi, vagy nem akarja elhinni, nézze meg az alábbi adatokat.

A Brazil-Mexikó találkozó legdominánsabb játékosa tegnap nem sárga mezben kergette a bőrt. A meccs embere ugyanis Guillermo Ochoa lett, a közép-amerikai csapat hálóőre. Már-már hokikapusi reflexeket megszégyenítő védései hatalmas fejtörést okoztak a hazaiaknak és a rengeteg tiszta helyzet ellenére kihúzta X-re csapatát kivívva ezzel a fél világ szimpátiáját. Ősztől valószínűleg zsíros szerződés várja valamelyik klubcsapatnál. Csak tartson ki a formája.

Nem Igor Akinfejev napja volt a tegnapi, az már tuti. Egy girigóré falusi 6. osztályos tét nélküli meccsen már rég megverték volna a hazaiak. Így a Fabio Capello által irányított orosz válogatott bevette az első szopi-rollert, méghozzá az esélytelenebbnek kikiáltott Dél-Kórea jóvoltából. Mi lesz így a belgák ellen? Apropó belgák…

Nem kell azért őket sem azonnal „fekete lónak” meg „titkos esélyesnek” kikiáltani, csak mert az egész kezdőcsapat összértéke 305 millió euró körül mozog. A tegnapi meccsen elég komolyan lippoghatott a valaguk, az algériai betonfal 70 percig tartotta magát egyre csak idegesítve a belga óriásokat. A MU-ban gyakorlatilag szellemként focizgató Afroman-frizurájú Marouane Fellaini azonban gyorsan megoldotta a dolgokat, amellett, hogy egy a hajával tompított pazar fejesgóllal újra reményt lehelt a belga válogatottba, a meccs lefújásáig nagyon veszélyesen játszott. De ez még mindig nem egy bajnokesélyes belga csapat. Hatalmas csalódás volt például Lukaku, de Bruyne és van Buyten játéka, nélkülük pedig nem fog menni.

Nemsokára újra jövünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s