Fainul a buli Magyarországon

Internetadó. Milyen gyönyörű szó.

Pont olyan, mint a rózsaszín unikornis, a tüsző, a lapika vagy a bugyor. Vagy semmi értelme, vagy nem is létezik. Mégis elakad benne az ember, hiszen olyan egzotikus.

Magyarországon több ezren akadtak el benne, ill. gondolták úgy, hogy na ácsi! Ácsi, Viktor bácsi!

Ha Pesten lettem volna tegnap, biztos én is kiszaladok tüntetni a Hősök terére, de mivel otthon, Szencen tengettem vasárnap délutánomat, így max. csak lelkiekben támogattam a magyar netezőket, azaz a lakosság nagy többségét. Mikor olvastam a törvényjavaslatról, finoman fogalmazva megdöbbentem. Tudod mit? Nem fogok finoman fogalmazni, a pofám maradt tátva és megijedtem. Nem attól, hogy a kormány egy új adónemet készül rátukmálni az emberekre, az rendben van. Húszévnyi feketegazdaság, lopás és cirkusz után valahogy össze kell szedni a lóvét, ami hiányzik. És tőletek fogja összeszedni, barátaim, mert erről ti is tehettek. A félelem hulláma azonban akkor söpört végig rajtam, amikor tudatosítottam, hogy ez már nem csak az államkassza kongásának következményeiről szól. Ez egy drasztikus cenzúra és az átkosba való visszamenetel előszele. 2011-ben egy ENSZ nevű törpeszervezet kijelentette, hogy senkit nem foszthatnak meg az internethez való hozzáférésétől, azaz a web mindenkié. Vannak persze olyan országok, ahol igyekeznek megnehezíteni a szabad ember dolgát, és ezen országok közé tartozhat nemsokára Magyarország is. Klassz! Nem mondom, ha Külső-Mongóliától lennénk nyolc kilométerre (földúton) a világtérképen. De Európa szívében? Az a mocsok EÚ tehet mindenről. Kizsigereli szegény Magyarországot és ezért kell 700 forintot kérni az online Plants VS. Zombies végigjátszásáért. VV Viktor és VV Vlagyimir, a két valóságshow-hős, ezt jól kifundáltátok.

Kedves Orbán Viktor, szakspecialista miniszterelnök úr!

El lehet ezt adni a multik elleni harcként (Telekom – 50 milliárd Ft/év, UPC – 30 millárd Ft/év, Vodafone – 10 milliárd Ft/év), de nem érdemes. Senkit nem érdekel, mekkorát szívnak a németek, ha az átlagembert buzerálják közben. Arról nem is beszélve, hogy az új adónem MINDEN szegmenst érint az országban és nagyban befolyásolja majd a gazdasági mutatókat is. A 700 forintos plafonra módosítás is csak azt jelzi, hogy ezt Önök sem gondolhatták komolyan. Ha mégis, akkor hülyébbek tetszenek lenni, mint a választóik. (Megj.: Gondolom nem lehetett csak a ballibsi netezőket büntetni, még nincs kész az excel-lista.)

Megnézném a szlovákiai netezők fejét (beleértve a magamét is), ha Fico bepörgetné ugyanezt a szopi-rollert. Az online-hiperaktív Sulík valószínűleg odaláncolná magát a parlament kapujához egy „Mi lesz a következő? A levegő?” felirattal díszített laza neonzöld pólóban.

És bizony, sajnos nem volna messze a valóságtól.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s