Májusi filmajánló by Pepo

Nagyban dübörög a Halálos Iramban és a Bosszúállók vezette expresszvonat, ennek következtében a májusi kínálat valamivel szegényesebb lesz a blockbustereket kedvelők körében.
Nem kell azonban feltétlenül elkeseredni, hiszen a szerelem hónapja is kínál egy s mást a mozizóknak. És nem csupán romantikus filmeket.

Kezdjük azonban egy közepesen hypeolt, a mozikban azonban nagyot zakózó popcorn-mozival. A Reese Witherspoonnal reklámozott Csábítunk és védünk(Hot Pursiut) egy olyan komédia, amelyben egyetlen olyan poén sincs, amelyiket már ne lőtte volna el valamikor Ben Stiller, Seth Rogen, Melissa McCarthy vagy éppen Adam Sandler valamelyik mozija. A rendőrnőről szóló vígjáték így nem is tudott nagyot robbantani, és ez a kritikusok szemében is így tükröződött. A sablonos vígjátékok kedvelői azonban értékelni fogják a filmet.

Számomra teljesen érthetetlen a Torrente-filmek rajongóinak logikája. Az egyre silányabb minőséggel rendelkező folytatások után még mindig sokan várják a kétbalkezes és ordenáré Torrente következő kalandját. Nem kell már sokat aludni, és itt is van a Torrente 5: A kezdő tizenegy (Torrente V:Mision Eurovegas). Már a címét leírni is kínokat okoz, nemhogy pénzt költeni a mozijegyre. Nem ajánljuk. Ezért került be kakukktojásként.

Tattararáááááá. Mad Max visszatért! A hónap kétség kívül legjobban várt alkotása, a Tom Hardy nevével fémjelzett Mad Max: A harag útja (Mad Max: Fury Road). A régóta várt blockbuster a legtöbb kritikus szerint zseniális, a mozipénztáraknál pedig szolidan muzsikál. Minden mozizónak kötelező. A régi mozik látványvilága is megfogott a maga hangulatával és a történet abszurditásával, az új film pedig rátesz még egy lapáttal. Nem mellékes, hogy a szereplőgárda A+os színészeket sorakoztat fel. Sokan vannak azonban, akik szkeptikusak a filmmel kapcsolatban, főleg a 25 alatti korosztály gondolhatja úgy, hogy minek is nézzünk meg egy öreg remake-t. Legalábbis a jegyeladások korosztályok szerinti lebontása ezt mutatja.

A második nagyobb durranás ígéretével kecsegtet az acapella-tematikájú Tökéletes hang 2 (Pitch Perfect 2), amely alkotás azonban bevételeinek markáns részét valószínűleg Amerika határain belül fogja bezsebelni, ugyanis az európai közönség számára a téma és a stílus meglehetősen tájidegen. Ahogyan az első rész esetében is, itt is Rebel Wilson játéka lehet kimagasló. Ha nincs más éppen, és rossz az idő, érdemes megnézni. Erőszakból azonban semmiképp sem.

Májusi nagy kedvencünk a mindig sármos George Clooney szívességfilmje lett, a Holnapolisz (Tomorrowland), amelynek története mind a nézők, mind a kritikusok szerint is lenyűgözően kreatív és hatalmas mozgástérrel rendelkezik. Az utóbbi öt évben azonban láttunk már hasonló tematikájú mozikat bebukni vagy a főszereplő gyenge játéka, vagy az elkapkodott befejezés miatt. Reméljük a Holnapolisz kitart, és közönség kedvencévé növi ki magát.

A hónap utolsó negyedében az ínyencek csemegézhetnek. És persze azok is, akik Al Pacinót szeretnék ismét viszont látni. A nagy öreg ugyanis visszatér egy meglehetősen szokatlan szerepben a Danny Collins című dráma főszereplőjeként. Danny Collins pedig nem más, mint egy kiöregedő rocksztár. A Keresztapán szocializálódott közönségnek kellemesen kötelező filmről beszélünk.

Így visszaolvasva nem is olyan gyenge a kínálat, három mozi kötelező, kettőt pedig meg lehet nézni. A jövő hónapban ismét. Szasztok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s