Tom Brady, minden idők legjobbja

Itthoni idő szerint hétfő hajnalban zajlott az 51. SuperBowl, azaz az amerikai fociliga döntő mérkőzése, melynek idén a houstoni NRG Arena adott otthont. A két főcsoport (AFC,NFC) győztesei csaptak össze egymással, az Atlanta Falcons és a New England Patriots gigászi csatájának lehettünk szemtanúi. Bátran állítom, hogy az elmúlt húsz év legizgalmasabb döntőjére került sor, bár az első félidő után ezt senki nem merte volna még remélni sem. Az első két játékrészben az Atlanta egész évben parádézó támadógépezete bedarálta a Patriots védelmet, 21-0 is volt az állás, ami az európai fociban 3-0-nak felel meg. A következő Falcons touchdown-nál már mindenki temette az ötödik bajnoki címére gyúró Tom Brady-t és csapatát. Sokan nyugovóra tértek, a meccs lefutottnak tűnt.

3ce218ef00000578-4194280-image-a-132_1486342519001

Vannak jó játékosok, zseniális játékosok, ligaelit irányítók. És aztán ott van Tom Brady. És ez volt a kulcs. A harmadik negyedben történt valami, amit ritkán láthatunk, bármilyen sportról is legyen szó. Egy kilátástalan helyzetből úgy áll fel egy csapat, hogy az adott pillanatokban, minden egyes játékhívásnál csak a győzelem lebeg előtte. Nem érez fáradtságot, fájdalmat, nem hallja a stadionban őrjöngő százezer embert sem. A tehetség, a küzdeni akarás párosul a szerencsével és a New England Patriots egymás után három touchdown-nal kiegyenlít a meccs lefújása előtt. Az addig precízen megtervezett atlantai támadásokból már semmi nem maradt, minden egyes drive elején leparancsolja a játékosokat a száz fokon égő new england-i védelem. Mindenki hozzá tette a magáét, a támadósor, a védelem, de még a speciális egység is. Így az 51. SuperBowl hosszabbítással dől el, amit aztán annak rendje és módja szerint a New England egy touchdown-nal végződő drive-val be is húz. Megtörtént a lehetetlen, a Patriots 28-3-ról felállva 34-28 -ra legyőzi ellenfelét, beállítva ezzel a SuperBowl-ok történelmének több rekordját.

Tom Brady minden idők legjobb irányítója. Megosztó személyiség, van, aki kedveli, van, aki gyűlöli, de nincs egyetlen olyan hozzáértő vagy sportrajongó sem, aki ezt mostantól megkérdőjelezhetné. Íme néhány adat, amivel alátámasztható ez az állítás. A Bill Belichik-Tom Brady edző-játékos páros hetedik döntője volt az idei, amelyből 5-t meg is nyertek. Mindkettő NFL rekord. A bostoni csapat 2002 óta a legjobbak között szerepel és mindig Playoff-tényező. Egy dinasztia jött létre az elmúlt 15 évben, melynek alappillérei a fent említett két úriember. Tom Brady jegyzi a legtöbb SuperBowl touchdownt, a legtöbb passzolt yardot, a legtöbb sikeres passzot, és még sorolhatnánk.

02052017_bradywin2-1020x860

Minden sportnak megvan a maga ikonja, csillaga, akit hosszú évekig az adott sportág legjobbjaként emlegetnek. Egy játékos, aki kiemelkedik mind közül, aki miatt milliók kezdik el az adott sportot követni. A hokinak ott van Wayne Gretzky, a kosárlabdának Michael Jordan, és vasárnaptól az NFL is új legendával büszkélkedhet Tom Brady személyében. Mindent megnyert, amit lehetett, minden egyéni mutatóban kiemelkedő, ha éppen nem ő a rekordtartó, és még nem fejezte be. Hiába kérte a felesége, Giselle Bündchen, hiába nyert már ötödször bajnoki gyűrűt, Tom Brady még játszani szeretne, és fog is. A sportnak él és számára minden vasárnap egy következő lehetőség, hogy azt csinálhassa, amit a legjobban szeret. Focizni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s