Kis Ferenc Emléktorna – Egy nap, amikor a “Dunaucca” összejön

Szomorú év volt a tavalyi a Pozsonyi magyar Alapiskola és Gimnázium életében. Örökre eltávozott egy legenda, Kis Ferenc tanár úr. Egyike azon keveseknek, akik több évtizedet töltöttek el a szlovákiai magyarság szolgálatában oktatva, nevelve “dunauccás” diákok százait.

Sokat gondolkodtunk azon, miképpen tudnánk “Szakasz” tanár úr nevét és emlékét hozzá méltóan tovább éltetni. Végül is kézenfekvő volt a dolog, aki ismerte őt, emlékezhet, hogy Kis Feri bizony hatalmas sportrajongó volt. Így arra az elhatározásra jutottunk, hogy szervezünk egy nagy Duna utcás sportnapot, amelyen megpróbáljuk az elmúlt 40-50 év generációit egy napon, egy helyen összehozni. Ez a nap május 6-ra esett, amely egy szombati nap lesz.

kfe_fbeventcover

A torna reggeltől késő délutánig tart, és a versenyezni vágyók három sportágban küzdhetnek meg a győzelemért. Minden évfolyam indíthat teremfoci-, kosárlabda- és röplabdacsapatot is. Minden sportágnak megvan a maga szabályzata és versenykiírása. Bővebben a http://kfe.mtag.sk oldalon.

A torna után azonban még nincs vége a napnak. Minden csapatnak, versenyzőnek és az összes volt “dunauccás” tanárnak egy hatalmas közös vacsorát szervezünk a Duna utcai AI és Gimnázium tornatermében. A vacsora fénypontjaként pedig átadjuk a Duna utca első emlékplakettjét egy olyan nagyra becsült volt pedagógusnak, aki tudásával és intelligenciájával nemzedékeknek segített boldogulni. Reményeink szerint mind a KFE, mind az emlékplakett átadása hagyományteremtő esemény lesz, és sikerül minden évben megszerveznünk majd.

Morvay Péter és Tóth Tibor

FACEBOOK EVENT

FACEBOOK FAN PAGE

WEBOLDAL

REGISZTRÁCIÓ

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s