A legjobb lesz, ha kifújod a füstöt I. – Small Life

A Raw 18+ kategóriát azért hoztam létre, hogy alkalmanként kiírhassam magamból a politikai és társadalmi korrektségtől mentes, csak úgy éppen érkező gondolatokat. Igazából, amiről egy személyes blognak szólnia kellene, nem? Ne féljetek, nem fáj a világ, csak néha jól esik ledobni a béklyókat és elküldeni valakit a faszba. Olykor éppen saját magamat, ha úgy tetszik. Nem tartok be semmilyen szabályokat, nem figyelek majd oda semmilyen művészeti értékre, ez nyers és őszinte. A “Legjobb lesz, ha kifújod a füstöt” egyfajta széria lesz, amely feldolgozza és összegzi egy-egy spontán kialakult deep shit beszélgetésemet valakivel, melyek után még sokáig cikáztak gondolatok apró fejemben. Tudnotok kell, hogy nagyon szeretek okoskodni, legalábbis a barátaim szerint. Hogy ez mit jelent, azt nem tudom, de valószínűleg őket is csak azért zavarja, mert idegesítő. Nem tudom. Engem sosem idegesít, ha bölcsebb emberek raknak helyre. De vissza egy pillanatra, az egészből azt akartam kihozni, hogy igyekszem nem ellátni Téged hasznos élettanácsokkal, kedves olvasó. Próbálj ezekre az írásokra kritikus szemmel tekinteni, és hátha neked is eszedbe jut valami, amitől egy kicsit jobban kinyílik a világ.

Small Life 

Ezt hívják mid-life crisisnek? Na, de nem is vagyok még mid-life. Vagy ki tudja? Egyszerűen borzasztóan idegesít, hogy itt vagyok, kicsi vagyok, kicsi az élet körülöttem, mindenki, aki körbevesz, ugyanazt a célt lebegteti az orra előtt. Szép család, kocsi, ház, jó meló, nyugodt élet, utazások évente 2x és kész. És persze, néha eljátszol a gondolattal, neked is tetszik, egy méltó és biztonságos élet, ahol őszbe futó hajjal kergeted az unokáidat egy falusi nyaraló kertjében, mindenki happy és végre nyugodtan összerogyhatsz. Megérte, szép volt. Na én ebben nem tudok hinni, szerintem nagyon keveseknek adatik meg, hogy mosolyogva menjenek el, tudva, hogy nincs már olyan, amit meg akartak volna tenni. Egyszóval körbe ért a kör.

Ez a szlovákiai, especiell a szlovákiai magyar közeg annyira egyszerű, annyira buta, annyira klasszikus, hogy az már fáj. Ezért félek attól, hogy ha itt maradok, akkor előbb-utóbb én is beállok a sorba és élem a kis életemet, amíg alkoholista vagy házasságtörő nem leszek. Miért ítélkezem ilyen gyorsan és keményen? Nézzetek szét, akár a saját családotokban, akár az ismerősökében. Harminc év közös élet után mutassatok nekem boldog párokat, akik a kis életet választották. Akik a családnak és másoknak szentelték egész életüket, és akiknek mindez teljesen megfelelt. Úgy legbelül. Ismertek 50-es faszikat, akik évek óta csalják a feleségüket, isznak, játszanak vagy éppen máshogy menekülnek a valóságból? Én ismerek, és nem pénz kérdése a dolog, előbb-utóbb az sem tudja már enyhíteni az érzést, hogy keveset érsz, és nem lett tőled jobb ez a hely. Hogy azért éltél, hogy a végén megmurdelhess. 😀 Fasza.

Erről beszélgettünk múltkor Vele, és érdekes gondolatok százai röppentek fel bennünk. Mi a teendő? Hol akarsz lenni 10 év múlva? Nem mindegy, mert életed korai döntései visszafordíthatatlan életutakra vezethetnek, és ott már lócsöcs. Ő is megkérdezett engem, hol leszek 10 év múlva. Ezt válaszoltam:

“Két lehetőség lebeg előttem, az egyikben itt vagyok, építem a képlékeny karrierem, egyre nagyobb hatalom összpontosul a kezemben, és egyre kevesebb marad a lelkemből. Családom van, de néha nem akarok velük lenni. A politika kábítószerré válik és a farkad sem áll már fel semmi másra. Gazdag vagyok és kicsi. A másik eshetőség, hogy jeget árulok Brazíliában. Vagy halász vagyok egy gyönyörű trópusi paradicsomban, ahol a pénznek csak annyi az értéke, amennyit te adsz neki. Nem vagyok egyedül, de nincsenek gyerekeim. Szabad madárként “lebutulok” egy olyan társadalmi szintre, amely nem fojt meg. Mindkettő verzió érdekes, talán az arany középút lenne a jó.”

“És az melyik?”

“Tudja a tököm, a legjobb lesz, ha kifújod a füstöt.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s