A legjobb lesz, ha kifújod a füstöt II. – Tompa Angyal

Hátralévő életem első napjának estéjén egy ferencvárosi bisztró teraszán kapott el múzsám szorító marka. Ritkán találkozik az ember közvetlen életveszéllyel élete során, érdekes érzés. És persze, mindenki hajlamos ezeket az eseményeket túldramatizálni, de akkor is. A durrdefekt 130-nál nem mindegy. Be voltam szarva, higgyétek el, ráadásul ilyen esetekben nem magad miatt aggódsz elsősorban. Nem pereg le előtted semmi, a másodperc törtrésze alatt azon spekulálsz, mi lesz azzal, aki melletted ül. Szerencsém volt. Kurva nagy szerencsém és ösztönös reflexem. Legalább jó volt valamire a három végigautózott kampány. A lényeg, hogy megúsztuk. Az azt következő nyolc óra stresszének kicsúcsosodása jött el most. Érzed, hogy egyedül kell lenned a gondolataiddal. Igaz, nem teljesen egyedül, a spéci vadász és a Jägermeister hű társak a bajban.

A jobb oldali asztalnál két szabadgondolkodó leltározott. Az összes lehetséges kapható keménydrog árrés-vitájának lehettem fültanúja. Mennyibe kerül a heroin manapság? Á, az LSD 135,000 Forint, ezért is higítják, gondolja hősünk. A baloldali asztaltársaság paradox módon a jobboldalt szapulja. Egyikük attól fosik, mi lesz vele, hiszen ő értelmiségi budapesti család sarja. A másik az idei gombaszögi nyári tábor staffjának lelkes tagja. Mindig mondtam, hogy Budapest színes város tele meglepetésekkel. 🙂

Holnap jön Ő is. Vegyes érzelmek, hiszen tudom, hogy örömmel tölt el, ha látom, de azt is tudom, hogy keserű lesz a vasárnap. De nem ma este, ma este a vadász óvó karjainak ölelésében nem érhet bántódásom. Nem megyek mélyre, a vörösbor nem enged. Érdekes ez a bisztró, ez a kerület, ez a város.

Tudom, csapongok. Amikor tiszta papírt és tollat kértem a “Tompa Angyal” bisztró és kávézó kedves kis pincérnőjétől, azt hitte rajzolni fogok. “Azt hittem, te ilyen művészke vagy.”

Hát nem. A legjobb lesz, ha kifújom a füstöt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s