A legjobb lesz, ha kifújod a füstöt III. – Kapd be, Miles Davis!

Tegnap volt a születésnapom, elmúltam 28 éves. Vagy töltöm, taposom, tököm tudja. Öregszem, és én ennek különösebben nem örülök. Május 23.-a mindig érdekes nap számomra, persze, jól esik a sok gratuláció, meg hogy sokan gondolnak rád, meg hogy ezt nem a facebook figyelmeztetésének tudod be. Mindenki mást sem csinál, csak számolja a napokat, mikor lesz már a Petinek szülinapja. Dope. Egyik szempontból kellemes érzés. De minél idősebb vagy, annál kevésbé tartod fontosnak, hogy megünnepeld. Kiváltképp az olyanok, akik félnek az időtől, az öregedéstől, az elmúlástól, a.k.a. Én. Nyilván, nem ezen pörögsz egész napokat, de május 23. erre is jó. Nem én vagyok sem az első, sem az utolsó, ezért inkább megadtam a módját a tegnapi napon, nem szarral gurigáztunk. Hol vannak már a régi leülős és értelmetlen bebaszások, hisz meg sem bírom inni a keményet, ne viccelj. Meg ügye, az okádás sem olyan buli már. Csak finoman, decensen. Ezért kollektíve befektettünk, vásároltunk egy előre sodort blunt-ot, azaz klasszikus dohánylevelet, faszipkával a végén, persze ízesítve. Mangó volt, azt hiszem. Ezt megtöltöttük dohánnyal, majd lassú pöfékelések közepette passzolgattuk egymásnak a saját készítésű szivarkánkat, akár egy békepipát. Milyen kevés elég a boldogsághoz, igaz? Drága dohány és vörösfröccs jéggel. Jah, amúgy paradox.

Kezdek túl pozitív lenni, borzasztó. Elragadott az önimádat és az egóm, mint oly gyakran. Hiszen mi másért örülnek az emberek a szülinapjukon? Mindenki gratulál, megszorítják a kezed, megveregetik a vállad, sok boldogságot, pénzt kívánnak. Ja, és persze „erő-egészség”! Jól esik, rólad szól a nap, ez csak a tied, és mások is téged ünnepelnek. Ennyire lehetünk önzőek, nem igaz? Ha csak egy nap erejéig is.

Mikor leültem megírni ezt a bejegyzést, feltettem egy Miles Davis albumot, de nem BestOf-ot vagy válogatást, hanem egy kései kiadást, a Doo-Bop-ot. Nem hallgattam még, kíváncsi voltam, tiszta 90-es groove, nem erre számítottam, fasza kis jazzre voltam beállítva, látszik, hogy már 24.-e van. De most, mikor a végére érek lassan mind az írásnak, mind az albumnak, kezd érdekes lenni a dolog, és már nem is kell a jazz. Látod, mennyire befolyásolható vagyok? Kapd be, Miles Davis! Ja, és tényleg dohány volt, azért nevettünk még három órán keresztül. A legjobb lesz, ha kifújom a füstöt…

U.I.: Most látom, hogy Miles Davisnek holnap lesz születésnapja. Dope.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s