Tegyünk együtt többet Szencért!

Kedves szenci lakosok,

teljesen őszinte leszek Önökhöz, hozzátok. Többszöri alkalommal jutott el vissza hozzám az a vád, miszerint szétverjük a szenci magyarságot, és ennek a megyei választásokon való indulásom az oka. Pontosabban az, hogy két magyar jelölt indul a választók bizalmáért. Én nem értek, nem érthetek ezzel egyet. Engedjék meg, hogy felvázoljam kik is vagyunk mi, és mit szeretnénk elérni.

Indulásomat egyáltalán nem motiválták önös érdekek. A megyei képviselőségnek esetemben nincs sem anyagi vonzata, sem más egyéb előnye. A megyei képviselőnek, ahogy a nevében is áll, képviselnie kell a választóit és azokat is, akik nem rá tették le voksukat. Állandó kritika éri, és megítélése nagyban függ attól, hogy a megyeelnök miképpen végzi munkáját. Nincs benne semmi irigylésre méltó, és csupán több munkát eredményez. Persze csak akkor, ha az ember rendesen csinálja.

 

És itt az én motivációm. Nyolc éve veszek részt aktívan a szlovákiai magyar közéletben, jól működő polgári társulások és ifjúsági szervezetek létrejötténél segédkeztem, valamint létrehoztam és vezetem a Bél Mátyás Intézetet, az egyik olyan szlovákiai magyar politikai/szakmai műhelyt, amely működik még. Ezeket a dolgokat nem dicsekvésként soroltam fel, hanem hogy ne gondolja a kedves választó, hogy derült égből villámként jelentem meg a városi porondon, funkciókat hajhászva. Ugyanis nem ez a célunk.

A „Többet Szencért” mozgalom lényegét jól vázolja maga a szervezet neve. Többet szeretnénk tenni szeretett városunkért, és nem csak szavakkal. Lapáttal, kesztyűvel, ecsettel, csavarhúzóval és ha kell, kemény szavakkal, polgári nyomást kifejtve. Mert meggyőződésünk, hogy a város messze nem használja ki azt a lehetőséget, amely benne rejlik. Lehet, hogy a munkanélküliségi ráta alacsony Szencen, de ez nem minden. Ékessége vagyunk Pozsony megyének, egy turisztikai központ, egy város, amely példát mutathatna az egész országnak. Egyetlen dolog hiányzik. A közösségi erő, hogy minden lakos érezze, hogy szenci, és minden lakos büszke is legyen erre. Mi ezen munkálkodunk, és fogunk továbbra is.

Én azért kérem az Önök bizalmát, hogy ezt a fajta progresszív gondolkodást felvihessük a megye vezetőségének térképére, és hogy Szencet ezentúl úgy tartsák számon, mint a megye ékszerdobozkáját, ahol a közösségi munka, a kulturális élet, a környezet védelme és az idegenforgalom a lehető legmagasabb szinten működik. Programunk három pontja is ezt tükrözi.

IMG_1232

Nem akarok szétverni semmit, kedves olvasó. Éppen ellenkezőleg, egyesíteni szeretném a várost. Nekem mindegy, hogy magyar, szlovák, őslakos vagy betelepült. Ha valaki szívvel és ésszel is SZENCI, akkor képviselni fogom, informálni fogom és mindenben együtt működök vele, ami városunk előrehaladását segíti. Ez a dolga egy megyei képviselőnek, és hálás leszek, ha november 4-én megtisztelnek kivételes bizalmukkal.

Tisztelettel,

Morvay Péter

megyei képviselőjelölt, a Többet Szencért mozgalom alapítója

22046837_153449615245306_3449487309983485691_n

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s