YouTube csatornák, amelyeket érdemes követni (Szerintem)

A márciusban kirobbant világjárvány szinte minden ágazatot negatívan érintett, bezártak a számomra oly kedves éttermek, mozik és egyéb szórakozóhelyek. Egy kis, nyári ablakon kívül a bezártság és az óvatosság jellemezte az elmúlt évet, és akarva-akaratlanul, de egyre többen egyre többet bámultak a képernyőikbe. Velem sem volt ez másképp. Továbbra is azt állítom, hogy óvatosan kell bánni a Netflix és a YouTube-féle platformokon töltött idővel, de vannak olyan csatornák, amelyeket érdemes figyelemmel követni a legnagyobb videómegosztón. Ezekből csemegéztem most össze nektek párat, első körben magyar nyelven.

TIKI-TAKA TV

114 E feliratkozó

A foci szerelmeseinek mindenképpen kötelező csatorna, de azok számára is érdekes kikapcsolódás, akik nem követik nap, mint nap a focivilág eseményeit. A weboldalukon álló szlogen szerint ők „Magyarország legnépszerűbb focis témájú videókat készítő YouTube csatornája”, és semmi okom ezzel vitába szállni. Az elmúlt tíz évben egyre kevésbé figyeltem mind az európai, mind a világfutballt, de a csatorna napi aktuális hírei visszakanyarítottak a világ legnépszerűbb sportja felé. A Tiki-Taka TV elsősorban átigazolási hírekről, meccseredményekről és egyéb aktualitásokról ad hírt, de érdemes átnyálazni a TOP10-es összeállításokat. Egy csomó érdekes gyöngyszemre bukkanhatunk. Célcsoportjuk nyilván szinte csak fiatal férfiakból áll, ám szerencsére egyre több nő érdeklődik a foci és a focival kapcsolatos videók iránt.

A csatornát ide kattintva látogathatod meg.

Kedvenc videóm a csatornáról


IGN HUNGARY

212 E feliratkozó

A sport után elindulunk egy kicsit más irányba. Ma már nem számít csodabogárnak, aki a fantasyk, a videojátékok és a filmek világában nagyon otthon van. Sőt. Az IGN Hungary nem egy magyarországi találmány, hanem a nagy, amerikai testvér kisöccse. Ettől függetlenül már az elejétől nyilvánvaló volt, hogy rengeteg munka áll a csatorna és kis csapata mögött, hiszen minden feltöltésükön látszik a minőségi, profi YouTuberkedés. A vágások, a jelenetek összeállítása és a narráció tökéletesen kiegészítik egymást, és a készítők az aktuális híreken kívül minden alkalommal érdekes videókkal lepik meg a feliratkozókat. Minden popkultúra-rajongó számára kötelező.

A csatornát ide kattintva látogathatod meg.

Kedvenc videóm a csatornáról


SPEEDZONE.HU

211 E feliratkozó

Gondolom, egyelőre nem nyertem el női olvasóim páratlan tetszését ezzel a bloggal, és ezt a trendet a harmadik csatornával sem fogom felrúgni. A speedzone.hu – ahogy a nevéből már sejthető – egy autósmagazin, amelynek készítője, Vályi István anno a TotalCar csapatát erősítette. A palóc akcentusával és hatalmas tárgyi tudásával kitűnő műsorvezető egy sikeres „utódot” hozott létre speedzone.hu néven. Egy klasszikus autós csatornáról van szó, így jogos a kérdés, miért pont ezt választottam a sok tucat közül. Nos, egy elsősorban kritikával foglalkozó csatorna szerintem akkor működik igazán jól, ha mentes mindenféle műmájereskedéstől. Tehát ha autentikus, egyenes, látszik, hogy amatőr, de mégsem teljesen az, valamint ha a humort sem mellőzi, akkor kész is a tuti szórakozás. A kedvenc autódról úgy tudhatsz meg mindent, hogy egyik-másik beszóláson szanaszét neveted magad.

A csatornát ide kattintva látogathatod meg.

Kedvenc videóm a csatornáról


VIDEÓMÁNIA

1,17 M feliratkozó

Jó, tudom kicsit sablonos és gondolom számítottatok is rá, de Dancsó Pétert egyszerűen nem lehet megkerülni. Magyarország legnagyobb, legnépszerűbb és legnézettebb YouTube-csatornája heti rendszerességgel szállítja a kereskedelmi televíziózás görbe tükreként szolgáló szatírákat, amelyhez Dancsó a sajátos humorával hozzáteszi a magáét. Az alámondásos filmelőzetesekkel kezdő srác ma már arany YouTube plakettel rendelkezik, betegre keresi magát és Magyarország egyik legismertebb személyisége. A tartalommal kapcsolatban annyit, hogy a minőség változó, de ez nagyban függ a feldolgozott témától és a készítő aktuális hangulatától is. Érezni, ha Dancsó Péternek nincs kedve videót készíteni, ahogy azt is, amikor éppen sziporkázik. A legjobb darabok olyan „celebeket” mutatnak be és figuráznak ki, akik eklatáns példaként prezentálják, milyen mélyre is csúszott a magyar kereskedelmi televíziózás. Ezt persze vehetitek képmutatásnak is, de amíg nem kerestek rá és kezditek el követni pl. Pumped Gabó vagy Cristofel „műveit”, addig minden rendben van.

A csatornát ide kattintva látogathatod meg.

Kedvenc videóm a csatornáról


PARTIZÁN

117 E feliratkozó

A Partizán az eddigiekhez képest egy merőben eltérő tematikájú csatorna, hiszen a cím szinte összenőtt a vlogot vezető Gulyás Márton nevével. Aki ismeri Marci munkásságát, az most pörgessen le pár sort. Gulyás Márton egy roppant érdekes személyisége a magyar közéletnek, a művész-rendezőből lett politikai aktivista egy igazi baloldali ember, aki a 2010-es évek második felében kezdett el behatóbban foglalkozni a politikával. Megelégelve az orbáni Magyarország fojtogató és diktatórikus légkörét, valamint az ún. „baloldalnak” nevezett fatökű ellenzék szerencsétlenkedését, egyre aktívabban vette ki a részét a társadalom alakításából. Első csatornája a SLEJM – Torkon ragadt politika nevet viselte, amelynek készítése közben maga is vállalt politikai szerepet a Közös Ország mozgalom élén. Azoknak, akik szemellenzővel tekintenek a világra és politikai izmusok mentén ítélnek el/meg másokat, a Partizán valamivel könnyedebb falat lehet, ugyanis ez a csatorna elsősorban oknyomozó újságírással, tényalapú következtetésekkel és interjúkkal operál. Emellett gyakran megy neki érzékeny és tabutémáknak, amire szerintem igenis szükség van a mai világban. Megjegyzem Gulyás az első olyan „valaki” az elmúlt tíz év kettészakított Magyarhonjában, aki bárkivel hajlandó leülni és párbeszédet kezdeményezni. A hatalmasok arroganciája természetesen sok esetben gátat szab a társadalmat előre vivő beszélgetések létrejöttének, de azért vannak meglepetések a csatornán. Egy, a politikával és a közélettel kevesebbet foglalkozó ember egy idő után biztosan felteszi majd a kérdést: kedvelem ezt a Marcit vagy totál őrült a csávó? Nos, a válasz: IGEN. 😊

A csatornát ide kattintva látogathatod meg.

Kedvenc videóm a csatornáról


Ennyi volt mára kedveskéim. Remélem szolgálhattam hasznos információkkal. Számomra ezek a csatornák minőségi szórakozást biztosítottak és biztosítanak továbbra is. Mindenképpen érdekesebb és izgalmasabb őket követni, mint VV Faszomtudjakit, de én leszek az utolsó, aki pálcát tör felettetek. Ha van esetleg olyan csatorna, amit követtek és szerintetek minőségi tartalommal tölti meg az étert, ide vele. Az észrevételeiteket írjátok meg kommentben, szívesen elolvasom őket.      

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s